Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm
De här gröna och härliga plättarna med spenat ger dig också en härlig vitaminkick. Plättarna innehåller förutom spenat även potatis som binder ihop plättarna fint. Servera spenatplättarna med anjoviskräm, gjord på anjovis och smetana. Den fina sältan i krämen med anjovis passar perfekt till plättarna.
Ingredienser
4 portioner
1 förp babyspenat (à 65 g)
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 potatisar (à ca 100 g)
2 ägg
1/2 tsk salt
smör (till stekning)
1 förp ansjovisfiléer (à 100 g)
1 kruka gräslök
2 dl smetana
salt
svartpeppar
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk, smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Ansjovis går bra att byta ut mot tonfisk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1194 KJ / 285 kCal
Fett14 g
Salt2.3 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Kommentarer