Spenat- och prästostpaj med bönsallad
Paj funkar lika bra till fest som vardag, speciellt om man fuskar lite med färdig pajdeg! En fyllning på kronärtskockor, spenat och prästost gifter sig utmärkt med bönsalladen du enkelt svänger ihop, medan pajen tillagas i ugnen. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019
Ingredienser
4 portioner
Paj
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
2 gula lökar
1 msk olivolja
200 g spenat
salt
peppar
1 tsk spiskummin
250 g färsk pajdeg
1 dl pumpafrön
150 g riven prästost
Bönsallad
380 g kokta kidneybönor
400 g romanticatomater
1 röd paprika
1 rödlök
65 g mâchesallad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3170 KJ / 760 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! En återkommande favorit! Jag tillsätter även hackade soltorkade tomater i spenatröran vilket enligt mig gör rätten ännu godare 😊
Therese
2021-12-17When is a pie not a pie? När dårarna i Icas testkök hittar på sina ”recept”
Göran
2019-05-08Hej Göran! Paj, pizza...bara att välja, men gott blir det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-05-16