Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater
Recept på en annorlunda och härlig pastarätt. Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater gör du av lasagneplattor, ost, lök, vitlök, tomat och oregano. Servera pastarullarna med en nyttig och god spetskålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
Tomatsås
Spetskålssallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med laktosfri matkvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är en av våra favoriträtter och passar perfekt till matlådor, blir inte sämre av att frysas. Krydda lite extra, ta en halv till en burk tomater till eller vatten+ tomatpuré. Gärna lite extra och lagrad ost, ev lite parmesan. Dubbel sats blir en liten långpanna och trippel en hel.
Maria
2023-01-25Jag gjorde också en enkel bechamelsås som jag hällde över tomatsåsen. Funka fint. Tror det hade blivit lite för torrt och dominerat av tomatsås annars.
Linda
2022-07-09Jättegott, men jag har sätt lite vatten till sås . Tack för recepten
Sawsan
2021-12-12