Spenatfrittata med citronmarinerade kronärtskockor

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
3
Spenatfrittata med citronmarinerade kronärtskockor

För att få en sallad mer ”matig” är det enkelt att blanda i färdiga gryner och bönor av olika slag. Till den här smaskiga spenatfrittatan har vi valt bönsallad med matvete för att alla ska bli mätta. Och det bästa, det är att det blir så gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012

Spenatfrittata med citronmarinerade kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
200 g  färsk babyspenat
2 msk  olivolja
salt och peppar
6   ägg
3/4 dl  mjölk
250 g  baguette
1   citron
390 g  kronärtskockshjärtan
4   tomater
410 g  bön sallad (med matvete)
50 g  parmesanflarn eller flarn av annan lagrad hårdost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Verkar gott, skall testa och återkommer i ärendet.

Bernt

2014-01-21

Riktigt gott, speciellt salladen med citron marineringen. Kommer definitivt göras igen! Inte direkt billiga indegrienser dock, gick på ca 120 kr.

Ants

2013-03-08

Nyttig och enkel, men anser nog att den hör bättre hemma i Billiga veckans meny.

Katarina

2012-11-30

Näringsvärde per portion

Energi2513 KJ / 603 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater64 g
Protein34.8 g

Testa liknande recept

Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp
Betyg 4.7 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Röra på kronärtskockshjärtan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerade kronärtskockshjärtan med pastrami
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskockskräm
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Surdegsbröd med svart tappenad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga