Spenatlasagne med chèvre
Vad är härligare till fredagsmiddagen än en klassisk lasagne med en liten twist? Denna smarriga lasagne är helt vegetarisk med spenat, basilika och chèvre. Riktigt fräscht och ett glas rödvin till är ingen dum idé!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 paket fryst bladspenat (à 250 g)
1 stor gul lök
1 msk olivolja
ca 150 g chèvre
4 dl mjölk
10 soltorkade tomater
1 tsk torkad basilika
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
salt och peppar
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 356 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktig favorit som jag ofta gör, går hem i alla läger!. Spenaten kan bytas ut till vad du har hemma i samma stil. Jag har blandat grönkål och zucchini nån gång, också supergott. Snåla inte med chèvre och soltorkade! Att det bara är mjölk som vätska är oväntat när man ser det krämiga resultatet. 5/5!
Cecilia
2023-11-25Väldigt god! Går att variera beroende på vad man gillar. Också bytt ut en del av mjölken mot keso/ turkisk yoghurt. Lite parmesan blir också gott att ha i.
Sigrid
2020-04-20Jättegott! Jag byter ut en del av mjölken mot keso och turkisk yoghurt. Många gillar inte chèvre men man kan ta annan smakrik ost istället!
Sigrid
2020-03-20