Spenatpaj med fetaost
En god matpaj är aldrig fel! Utmärkt som vardagsmiddag, lunch eller att ta med på utflykten. Här får den klassiska smakkombinationen spenat och fetaost ta plats i ett krispig pajskal. Servera gärna med en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
1 dl fryst eller färsk hackad gul lök (1 dl motsvarar ca 1 lök)
1 msk fryst eller färsk hackad vitlök
400 g tinad fryst bladspenat
2 msk olja
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 521 kCal
Fett35 g
Salt2.5 g
Kolhydrater31 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott!
Lina
2024-04-15Inte att rekommendera
Anton
2024-03-26Nyttigt och gott på samma gång. Se till att all.vätska försvunnit innan spenaten hälla i pajformen.
Peter
2024-03-18