Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök
![Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100899/cf_259/spenatpasta_med_fetaost__russin_och_rostad_vitlok_.jpg)
Gula russin piggar upp denna vegetariska pastarätt med spenat och fetaost. Sältan från osten och sötman från russinen gifter sig över förväntan bra. Som pricken över i blandas pastan med rostad vitlök – en smakupplevelse bara det!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
![Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100899/cf_259/spenatpasta_med_fetaost__russin_och_rostad_vitlok_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex penne)
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
300 g färsk bladspenat
150 g fetaost
1 dl gula russin
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1947 KJ / 465 kCal
Fett17 g
Salt1.42 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer