Spenatsallad med ädelost och aprikoser
En symfoni av färger ger denna spenatsallad med ädelost och aprikoser. Babyspenat, rödlök, aprikoser, ädelost och valnötter i en utsökt blandning. Passar utmärkt till grillade marinerade kycklingfiléer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
8 portioner
200 g babyspenat
2 stora rödlökar
1 msk olja
8 aprikoser alt persikor eller nektariner (8 aprikoser motsvarar 4 persikor eller nektariner)
150 g ädelost
100 g valnötter
1 tsk olja
1 msk flytande honung
Dressing
2 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån eller välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1163 KJ / 278 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein8 g
Kommentarer
Bytte ut Aprikoser till Mango och Ädelost till Feta-ost, funkar fint.
Magnus
2024-01-09Använde lite halvmogna nektariner för att få det lite krispigt. Kompletterade med lite bulgur med citronolja.
Rutger mac
2023-06-05Fantastiskt god sallad, en favorit! Jag syltar rödlöken till istället för steker den - så himla gott! 🌟
Camilla
2020-07-13