Spetskål med apelsin och dragon

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
2
Spetskål med apelsin och dragon

Testa en ny sorts vinägrett till salladen. Apelsin- och dragondressing gör den krispiga spetskålen lagom mjuk och syrlig. Blanda ner babyspenat strax före servering för en extra grön och skön sommarsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Spetskål med apelsin och dragon

Ingredienser

4 portioner
500 g  spetskål
2   salladslökar
2 msk  dijonsenap
1 tsk  finrivet apelsinskal
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  vitvinsvinäger
2 msk  hackad dragon
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
1 dl  olivolja
65 g  babyspenat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Det är en mycket god sallad. Passar jättebra till grillat.

Birgitta

2020-06-25

En av de godaste sallader jag ätit, men jag tar bara 1 msk vitvinsvinäger.

Lisbeth

2017-08-24

Näringsvärde per portion

Energi1039 KJ / 248 kCal
Fett22 g
Salt1.88 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad spetskål med citron och ingefära
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Overnight oats – gröt med apelsin och vanilj
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga