Spett med chorizo, kyckling och paprika
![Spett med chorizo, kyckling och paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63596/cf_259/spett_med_chorizo__kyckling_och_paprika.jpg)
Färsk chorizo är fantastiskt gott och blir saftigt och smakrikt såväl i stekpanna som på grillen. Här trär vi den spanska korven på spett med kyckling, paprika och rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
![Spett med chorizo, kyckling och paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63596/cf_259/spett_med_chorizo__kyckling_och_paprika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g chorizo (gärna färsk/rå) eller hemgjord korv (se länk nedan)
600 g kycklinglårfilé
2 paprikor
2 rödlökar
citroner
Paprikarubb
1 msk paprikapulver (gärna rökt)
1 krm kajennpeppar
1/2 msk finriven vitlök
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt och väldigt gott! Kyckling marinaden var bättre än förväntat! Perfekt grillning för en härlig sommarkväll
Adam
2021-07-07