Spett med chorizo, kyckling och paprika

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Spett med chorizo, kyckling och paprika

Färsk chorizo är fantastiskt gott och blir saftigt och smakrikt såväl i stekpanna som på grillen. Här trär vi den spanska korven på spett med kyckling, paprika och rödlök.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Spett med chorizo, kyckling och paprika

Ingredienser

4 portioner
400 g  chorizo (gärna färsk/rå) eller hemgjord korv (se länk nedan)
600 g  kycklinglårfilé
2   paprikor
2   rödlökar
citroner

Paprikarubb

1 msk  paprikapulver (gärna rökt)
1 krm  kajennpeppar
1/2 msk  finriven vitlök
2 msk  olivolja
2 tsk  salt
1 tsk  nymalen svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och väldigt gott! Kyckling marinaden var bättre än förväntat! Perfekt grillning för en härlig sommarkväll

Adam

2021-07-07

Testa liknande recept

Dijonpotatis med chorizo
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med räkor och varm chorizo
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo med potatis och persiljetzatziki
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffran- och vitlöksmajonäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Thaispett
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatissallad med chorizo
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga