Spicy garlic ramen
En underbart smakrik japansk ramennudelsoppa som är en explosion i smaker och dofter. Basen är en mustig kycklingbuljong som serveras med tunt skivad kycklingfilé, krispig salladslök, örtig koriander och ett krämigt ägg. Den rostade vitlökspastan ger soppan en härligt mustig smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
4 portioner
Ägg
2 ägg
Vitlökspasta
6 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
1 röd chili
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl sesamfrön
salt
Soppa
15 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 600 g strimlad kycklingfilé
4 port nudlar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka koriander
1/2 ask böngroddar (à 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2763 KJ / 660 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har inte provat än men det blir säker jätte gott👏😜🤠😉🤗
Tove
2024-03-16God. Men jag hållet med om att det var mycket vitlök. Jag halverade mängden vitlök och dubblade mängden chili. Godare med marinerade ägg också.
Jan olof
2022-09-11520g buljongtärning??? Kan det verkligen stämma?
Louise
2018-01-31Hej Louise! Den produkten har utgått så nu har vi ändrat i receptet så det fungerar med "vanlig buljongtärning". Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-08