Spjäll med aprikos och chili
Revbensspjäll marinerade i en sötstark marinad av aprikos och chili som gör sig urgott på grillen. Grillade revbensspjäll kan ge väldigt olika smakupplevelser beroende på marinad eller glaze. Ha gärna ner lite björkved i grillen och locket på, så får spjällen en rökt smak.
Ingredienser
6 portioner
2 msk hackad inlagd jalapeño (finns på burk)
2 dl aprikospuré (barnmatsvarianten i burk är bra, den mixad med päron funkar också)
1 msk vinäger
1 msk olja
salt
1 kg tjocka revbensspjäll
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1481 KJ / 354 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater2.4 g
Protein29.6 g
Kommentarer