Sportlovs-chili i termos
Sportlovs-chili i termos är en härlig och smakrik gryta med bland annat köttfärs, morötter, palsternacka, paprika, bönor, majs och massa goda kryddor. Perfekt att ha med sig ut i naturen och servera gärna med ett gott bröd till.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
1 msk rapsolja
1 stor röd paprika
1/2 tsk kanel
1 tsk hel kummin
1 tsk malen spiskummin
3/4 tsk chiliflakes
400 g kokta bönor (t ex kidneybönor)
1 burk majs (à 340 g)
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
bröd
riven ost
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, bjud med ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Tips
Vill du ha en vegetarisk chili kan du ersätta köttfärsen med quornfärs eller ytterligare en burk valfria bönor. Olika sorters bönor ger en både vacker och god chili.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott, men jag ställer mig tveksam till hur väl kummin passar in i denna rätt. Nästa gång skippar jag nog den kryddan.
Tobias
2010-02-28