Sprödbakad torsk med dillslaw

Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
3
Sprödbakad torsk med dillslaw

Ett sätt att förenkla sin matlagning är att välja smarta råvaror, och dessa sprödbakade torskar är både goda och enkla att ha och göra med. De tillagas färdigt i ugnen, och serveras med kokt potatis, gurka och en dillslaw du svänger ihop på rivna morötter, dill och crème fraiche. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2022

Sprödbakad torsk med dillslaw

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2   förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1   gurka

Dillslaw

2   morötter
1 1/2 tsk  vitvinsvinäger
2 krm  salt
1 krm  peppar
20 g  färsk dill
2 dl  crème fraiche

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sprödbakad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna crème fraichen med valfri senap innan den blandas med morötterna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Kanongod dillslaw! Har redan serverats flera gånger hos oss.

Owe

2020-09-13

Blev lite torrt utan någon sås till, dillslawen var inte tillräckligt krämig för att väga upp det.

Ksenia

2020-09-07

Mycket lättlagat. Fisken helt okryddad. Det borde framgå i receptet så att man kryddar innan ugnen. Vinägermängden för litet i receptet, bör nog vara 2,5 tsk.

Sten

2020-09-03

Näringsvärde per portion

Energi2579 KJ / 615 kCal
Fett28 g
Salt3.9 g
Kolhydrater48 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sprödbakad torsk med dillmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillstekt torsk med potatismos
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med dill- och ansjovissås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och dill
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga