Sremska med grönt mos
En roligare och betydligt mer smakstark variant av korv med mos är denna rätt som består av mumsiga sremskakorvar och grönt spenatmos. Spenatmoset har en underbart krämig konsistens och tillsammans med de smakrika korvarna, samt en lysande grönsaksröra, blir detta en komplett middagsmåltid för hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1/2 gurka
1 röd paprika
1/2 rödlök
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
65 g babyspenat
480 g sremska
1 tsk olja
Gör så här
För allaLäs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2910 KJ / 694 kCal
Fett41.8 g
Kolhydrater47.3 g
Protein29.4 g
Kommentarer