Stekt ankbröst
Här får ni ljuvligt stekta ankbröst med knaprig skinnsida. Stek ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner, låt köttet gå klart i ugnen och bryn sedan så skinnet blir riktigt knaprigt. Skär upp i tunna skivor och servera gärna ankbrösten tillsammans med en frisk apelsinsås och rostade rotsaker. En riktigt festlig middag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 ankbröst (à ca 300 g)
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat mars 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi746 KJ / 179 kCal
Fett7 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0 g
Protein30 g
Kommentarer
Kanonbra tips och ankbrösten blev helt perfekt stekta. Men, istället för apelsinsås så gjorde vi tranbärssås samt svamp (trattkantareller och Karl-Johan) sås.
Christin
2018-01-07Supergott och knaprigt
Kristin
2017-11-16Mycket bra recept
Lillemor
2017-11-11