Stekt biff med svampsås och pressgurka
![Stekt biff med svampsås och pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207458/cf_259/stekt_biff_med_svampsas_och_pressgurka.jpg)
Biff, sås och pressgurka – ja ibland är de enklare smakerna precis vad magen kurrar efter. Gurkan lägger du in i lite ättika, socker, vatten och persilja. Medan detta gottar till sig tillagar du det enkla potatismoset och steker biffarna gyllene i pannan. Servera, och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019
![Stekt biff med svampsås och pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207458/cf_259/stekt_biff_med_svampsas_och_pressgurka.jpg)
Ingredienser
2 portioner
4 tsk ättika (12%)
1 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 ask snackgurka (à 250 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
350 g färdigt potatismos
300 g skivad ryggbiff
2 tsk olja
2 dl lätt crème fraiche med svamp och timjan
För alla
Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med lite grönpeppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2668 KJ / 625 kCal
Fett36 g
Salt2.2 g
Kolhydrater36 g
Protein40 g
Kommentarer