Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

Stekt bulgur med kyckling, broccoli, färska bönor och ägg, dessutom tillagas nästan allt i samma gryta. Smaka av med chili för lagom hetta och toppa slutligen med sesamfrön, koriander och lime. Lika god till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Ingredienser
4 portioner
Sesamkyckling
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sesamfrön
1/2 tsk salt
ca 600 g kycklinglårfilé
2 dl bulgur
250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor
1 broccoli (à 250 g)
1/2 - 1 röd chilifrukt
2 salladslökar
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl sweet chilisås
3 ägg
1 1/2 dl cashewnötter
1 msk sesamfrön
Till servering
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
00:30:00
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 668 kCal
Fett34 g
Salt6 g
Kolhydrater31 g
Protein58 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott! Det bästa är att vi har matlådor för hela veckan 👌🏽
Christina
2025-03-17Jättegot! Komma att göra det igen
Raija
2025-03-07Mycket gott! Blev mycket mat .
Sofia
2025-02-10