Stekt bulgur med kyckling och färska bönor
Stekt bulgur med kyckling, broccoli, färska bönor och ägg är one pot cooking när den är som bäst. Smaka av med chili för lagom hetta och toppa slutligen med sesamfrön, koriander och lime. Lika god till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
Sesamkyckling
ca 600 g kycklinglårfilé
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sesamfrön
1/2 tsk salt
250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor
1 broccoli à 250 g
1/2 - 1 röd chilifrukt
2 salladslökar
2 msk rapsolja
ca 4 dl kokt bulgur
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl sweet chilisås
3 ägg
1 msk sesamfrön
1 1/2 dl cashewnötter
koriander
Till servering
limeklyftor
För alla
Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 668 kCal
Fett34 g
Salt6 g
Kolhydrater31 g
Protein58 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev gott. Hade blivit bättre om kyckling fick marineras i 24h. Skippade ägg i bulguren. 4/5
Kim
2023-05-22Väldigt gott. Föll hela familjen i smaken vilket inte händer så ofta. Tog inte så mycket chili eftersom vi inte gillar hetta. Kommer göras fler gånger
Karolina
2022-08-20Mums
Ted
2021-03-12