Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
Hetta tillsammans med milda smaker är en perfekt kombo, det är sen gammalt. Den smakrika chorizon får verkligen ta ut sin rätt tillsammans med den lite mer neutrala bulgurn. Yoghurt smaksatt med färsk gräslök ger det där lilla extra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
2 portioner
2 port bulgur eller annat gryn
300 g chorizo (gärna hot chipotle)
1 tsk olja
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
150 g snackmorötter
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3049 KJ / 721 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater50 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer