Stekt fisk med grönsaker i salsa verde
![Stekt fisk med grönsaker i salsa verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244208/cf_259/stekt_fisk_med_gronsaker_i_salsa_verde___.jpg)
Salsa verde är en örtig sås med sälta från kapris och härlig syra från vinäger. Ikväll serveras den gröna såsen tillsammans med stekt fisk och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023
![Stekt fisk med grönsaker i salsa verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244208/cf_259/stekt_fisk_med_gronsaker_i_salsa_verde___.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 fänkål (à ca 250 g)
1 förp rädisor (à 125 g)
Salsa verde
1 huvudsallad
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
600 g färsk kolja
1 msk rapsolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett7 g
Salt1.6 g
Kolhydrater35 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer