Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky

En tilltalande rätt både för syn och smaklökar. Det rimmade, stekta fläsket med sin sälta passar lysande till de lite söta rotfrukterna av morot, palsternacka och purjolök som rostas i ugn. Toppa sedan med senapsskyn och lite riven pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky

Ingredienser

4 portioner
5   morötter
5   palsternackor
1 1/2 msk  rapsolja
1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen vitpeppar
flingsalt
1   purjolök
ca 400 g  rimmat fläsk i skivor
1   bit färsk pepparrot (à ca 30 g)

Senapssky

2 msk  konc kalvfond
3 dl  vatten
1 tsk  socker
3/4 dl  skånsk senap (eller äppelcidersenap)
salt
peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Tips

Ett fluffigt potatismos smaksatt med riven pepparrot passar till. Då räcker det med hälften så mycket rostade rotfrukter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Socker i maten ???

Tommy

2011-01-13

Testa liknande recept

Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kassler med äpple och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med palsternackspuré
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga