Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky
![Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16826/cf_259/stekt_flask__rostade_rotfrukter_och_senapssky.jpg)
En tilltalande rätt både för syn och smaklökar. Det rimmade, stekta fläsket med sin sälta passar lysande till de lite söta rotfrukterna av morot, palsternacka och purjolök som rostas i ugn. Toppa sedan med senapsskyn och lite riven pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
![Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16826/cf_259/stekt_flask__rostade_rotfrukter_och_senapssky.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 morötter
5 palsternackor
1 1/2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
flingsalt
1 purjolök
ca 400 g rimmat fläsk i skivor
1 bit färsk pepparrot (à ca 30 g)
Senapssky
2 msk konc kalvfond
3 dl vatten
1 tsk socker
3/4 dl skånsk senap (eller äppelcidersenap)
salt
peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör så här
Tips
Ett fluffigt potatismos smaksatt med riven pepparrot passar till. Då räcker det med hälften så mycket rostade rotfrukter.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Socker i maten ???
Tommy
2011-01-13