Stekt grönkål med vitlök
![Stekt grönkål med vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191221/cf_259/stekt_gronkal_med_vitlok.jpg)
Fräst grönkål med vitlök är ett enkelt och supergott sätt att få in lite mer grönsaker i måltiden! Den strimlade grönkålen steks i olja tillsammans med vitlök och blir härligt smakrik.
![Stekt grönkål med vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191221/cf_259/stekt_gronkal_med_vitlok.jpg)
Ingredienser
12 portioner
500 g grönkål
3 msk neutral olja
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker, Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål eller Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi195 KJ / 47 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegott!
Agneta
2024-01-03Vad gott detta var,kommer att upprepas flera ggr!Mums! Gerd
Gerd anita
2023-01-09Skvätter det inte rejält om man steker i olja, kanske bättre med smör.
Lena
2022-12-20