Stekt inlagd strömming
Panerad, stekt och inlagd strömming i ättikslag är en riktig klassiker. Lägg färsk dill mellan filéerna och panera strömmingen i rågmjöl för bästa resultat. Låt sedan den stekta strömmingen dra i ättikslagen innan den serveras, gärna med knäckebröd som tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
Lag
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 tsk salt
8 kryddpepparkorn
1 rödlök
Strömming
500 g strömmingsfilé
1/2 kruka dill
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Gör gärna strömmingen dagen före den ska ätas, då blir den ännu godare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1057 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g
Kommentarer
Jag lade till en grönsaksbuljongtärning. Mycket gott! /Mia
Mia
2024-03-17Kan man använda rågsikt istället för rågmjöl?
Therese
2023-12-22Hej. Kan man använda abbas steksill till detta?
Carina
2023-12-19Hej Carina! Vi har inte provlagat detta recept med Abbas steksill men det borde gå bra. Tänk på att du kanske behöver anpassa mängderna i receptet efter mängden sill. Berätta gärna hu resultatet blev om du provar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-19