Stekt kalkon med tomat- och olivsås

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0Klimatsmart
Stekt kalkon med tomat- och olivsås

Kalkon är ett fettsnålt och näringsrikt protein som passar bra till vardagens hälsosamma måltider. Gör en snabb sås av lök, passerade tomater och gröna pimientooliver medan potatisen rostas i ugnen. Stek kalkonfilén och servera tillsammans med tomatsåsen, potatis och en god sallad.

Stekt kalkon med tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna Amandine)
2 msk  olja
salt
peppar
1   gul lök
500 g  passerade tomater
1/2   kycklingbuljongtärning
140 g  gröna oliver med pimento
1 tsk  rosmarin
500 g  kalkonfilé
1 msk  smör
1   krispsallad

För alla

Läs noga innehållet på kycklingbuljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1944 KJ / 464 kCal
Fett14 g
Salt3.24 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunnbrödsrulle med kalkon och rotsaker
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjanstekt kalkonfilé med tryffelmajjo
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök
Betyg 2.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga