Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke
![Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13305/cf_259/stekt_kalkonfilé_med_kryddigt_tacke.jpg)
Denna festliga kalkonfilé under ett krispigt, kryddigt täcke är perfekt till huvudrätt. Servera nykokt ris, grönsallad samt en superb sherrysky tillsammans med denna saftiga, stekta kalkonfilé med kryddigt täcke.
![Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13305/cf_259/stekt_kalkonfilé_med_kryddigt_tacke.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kalkonfilé
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
Kryddigt täcke
2 skivor formfranska
1 dl färskriven parmesan
50 g smör eller margarin
1/2 dl hackade örter (t ex basilika, rosmarin)
Sky
3 dl hönsbuljong (tärning el fond + vatten)
1 msk maizenaredning (för mörka såser)
1 msk sherry
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lättlagat, sherryn gör att såsen blir extra god.
Monica
2006-01-14