Stekt kyckling med dipp på fetaost
Låt stekt kyckling stå på kvällens meny! Här äter du den med nykokt ris, en krämig dipp gjord på fetaost, som ger dippen en fin sälta. För att få in lite färg och krispighet till rätten serverar du snackpaprika och röd mangold till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1/2 förp fetaost (à 150 g)
1 dl smetana
peppar
2 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
salt
150 g snackpaprika
1/2 påse röd mangold (à 65)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Krydda gärna kycklingen med lite timjan eller oregano och pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2916 KJ / 695 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott men se till att salta och peppra såsen
Nina
2023-07-18Vi testade med creme fraiche och det funkade också bra. Gott och fräscht. Dippen var en positiv överraskning!
Désirée
2020-11-12