Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi
Stekt kyckling serveras här med gräddkokt kålrabbi. Den krämiga kålen kokar du enkelt i grädde under omrörning och smaksätter med rivet citronskal. Serveras sedan med stekta kycklingfiléer, fluffigt ris och strö slutligen över hackad gräslök som pricken över i:et!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
peppar
1 msk smör eller margarin
4 port ris eller annat gryn
1 kålrabbi
2 dl vispgrädde
1 citron
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2416 KJ / 577 kCal
Fett25 g
Salt2.03 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med om örterna lite salvia o dragon
Conny
2019-11-02Vi körde kålrabbi i spirilazer la till en kycklingbuljong tärning😀
Conny
2019-11-02Med lite extra kryddor (t.ex. vitlög & örter) blev den gräddkokta kålrabbin fantastiskt god! Det kanske bör läggas till, åtminstone, som vuxentips? Utan kryddor blev den tyvärr mest gräddig...
Frida
2018-06-13