Stekt kyckling med krämig kålsallad
Underbara smaker möts i den goda salladen gjord på majonnäs, crème fraiche och den krispiga kålsorten pak choi. Lite vitlök och salladslök gör att salladen lyfter kycklingen och riset till härliga smakhöjder.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2024
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris
1/2 dl majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk sweet chili eller chilisås
250 g pak choi
2 salladslökar
salt
peppar
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
1 msk sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 606 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer