Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Fänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämig potatisstomp och en ännu krämigare getostcrème. Mums!

Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2   kycklingbröstfiléer med skinn (à ca 300 g)
1 tsk  krossade fänkålsfrön
1/2 tsk  chiliflakes
salt
svartpeppar
smör och olja (till stekning)

Potatisstomp

500 g  skalad mandelpotatis
60 g  smör
1 dl  gräddfil

Vinägerstekta morötter

600 g  morötter eller skrubbade knippmorötter
80 g  smör
1/2 dl  sherry- eller vitvinsvinäger
2 msk  hackad persilja

Getostcrème

100 g  getost av chèvretyp
2 dl  kvarg
salt

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Potatisstomp står det i rubriken. Men receptet är till potatismos! Slarvigt!

Roy

2020-07-26

Näringsvärde per portion

Energi3592 KJ / 858 kCal
Fett58 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein48 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Kyckling med bönsallad och ärtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Kyckling med pastapesto och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bagel i Caesar-stil
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga