Stekt kycklingfilé med krämig pasta
Kyckling och pasta som görs krämig av crème fraiche med soltorkad tomat och fetaostsmak, serveras på under 30 minuter. Smart matlagning är det också när pastan, sockerärtorna och såsen lagas i samma kastrull. Minutfiléerna steker du snabbt i en stekpanna. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli)
200 g sockerärtor
4 minutfiléer av kyckling eller kycklingfiléer (à ca 175 g)
2 tsk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche soltorkad tomat & fetaost
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 583 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott o enkelt att laga!
Marianne
2022-11-07Enkelt och jätte gott
Kathrine
2022-11-06Lättlagat och gott. Pga skeptiska familjemedlemmar vände vi på det och blandade creme fraichen med den stekta kycklingen istället. Naturell pasta. Lyckat!
Jennie
2022-11-03