Stekt kycklingkorv med krämig kål
![Stekt kycklingkorv med krämig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238615/cf_259/stekt_kycklingkorv_med_kramig_kal_.jpg)
En variant på en klassisk rätt kommer här! Stekt kycklingkorv med krämig kål som serveras med kokt potatis och fräscha tomater. En snabblagad och god vardagsrätt helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2023
![Stekt kycklingkorv med krämig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238615/cf_259/stekt_kycklingkorv_med_kramig_kal_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Krämig kål
1 rödlök
1 msk rapsolja
140 g kålmix
1 dl havredryck
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1 msk riven pepparrot
1 förp färsk persilja (à 20 g)
500 g kycklingstekkorv
250 g babyplommontomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.
Gör så här
Tips
Rör ner lite dijonsenap i kålen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 603 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Simpla smaker, enkelt och gott
Tina
2021-05-18