Stekt kycklinglårfilé med grynsallad
I den här rätten steks kyckling i olja och vitlök. Till det serveras en fräsch grynsallad med godsaker som broccolocco, soltorkad tomat och matvete. Serveras tillsammans med en senapskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
1/2 kruka oregano
500 g kycklinglårfilé
1/2 msk olja från soltorkade tomaterna
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
400 g broccoloco (broccoli)
2 dl sojabaserad fraiche
2 tsk dijonsenap
1/2 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör så här
Tips
Mosa den rostade vitlöken och smaka upp senapskrämen med den. Oljan från tomaterna går utmärkt att använda till en dressing.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2179 KJ / 521 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte ens 500 gr lårfilé var tillräckligt tyckte den här familjen på fyra.
Hillevi
2023-05-31Bytte ut matvete mot bulgur av fina gryn. Det blir för mastigt annars.
Erik
2023-01-22Snålt tilltaget med kycklingen. Vi fick 439gr = 3 kycklinglår i klimat kassen för 4 personer. Trist! Annars mycket gott recept!
Marianne
2023-01-19Hej Marianne och alla matkassekunder! Tråkigt att det blev så men hör gärna av er till vår kundtjänst. https://www.ica.se/kundservice/ 😊 Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-13