Stekt lax med ärtmos
En vardaglig men uppskattad fiskrätt med lax och hemgjord potatismos. Laxen steker du på bara några minuter i pannan och till gör du eget potatismos. För att testa något nytt, blanda i ärtor i moset eller gör en färgglad ärtsås av dem att servera som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 dl mjölk
250 g gröna ärtor
salt och peppar
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
Lax
4 port laxfilé
1 tsk olivolja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Mixa ärterna slätt till en kräm med 1 vitlöksklyfta och 1 dl gräddfil för 4 port). Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera som sås till kokt potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2025 KJ / 484 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt o gott
Lina
2020-01-18