Stekt lax med blomkål och dillkräm
När tiden är knapp men du ändå vill äta god och näringsrik mat är stekt lax en riktigt bra lösning. Färsk laxfilé går extra fort att steka, men fryst går lika bra om den är ordentligt tinad. Servera med kokt potatis, blomkål och en enkel dillkräm gjord på crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g) alt haricots verts (se mängd i tips)
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
4 port laxfilé (à ca 125 g)
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2715 KJ / 649 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Som andra skrivit så är inte en liten laxfilé per person tillräckligt. Så maten räckte till två personer (barnen) medan övriga två (de vuxna) fick laga annan mat.
Jenny
2023-06-21Så gott!
Maria
2023-02-23Fick med Haricots vertes i konservburk från matkasse. Det var något av det äckligaste påfund jag varit med om. Akta er för de!
Ida
2023-02-22