Stekt lax med citronsås och sockerärtor
![Stekt lax med citronsås och sockerärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200065/cf_259/stekt_lax_med_citronsas_och_sockerartor.jpg)
En frisk citronsås sätter verkligen pricken på i:et i denna rätt! Sockerärtor och salladslök kokas ihop i en kastrull och blir mumsiga tillbehör till den stekta laxen och den kokta potatisen. Citronsåsen svängs ihop på citronskal, smetana, salt och peppar. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2019
![Stekt lax med citronsås och sockerärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200065/cf_259/stekt_lax_med_citronsas_och_sockerartor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 citron
2 dl smetana
salt
peppar
150 g sockerärtor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
4 port laxfilé (à 125 g)
1 tsk olja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Stek sockerärtorna och salladslöken i lite olivolja istället för att koka dem. Krydda med salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2960 KJ / 704 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer