Stekt lax med potatissallad och romröra
![Stekt lax med potatissallad och romröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38329/cf_259/stekt_lax_med_potatissallad_och_romrora.jpg)
En härlig sommarmåltid där du serverar den stekta laxen med en potatissallad baserad på färskpotatis, blomkål och rädisor. Smaksätt med dill och citrondressing. Servera tillsammans med romröran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
![Stekt lax med potatissallad och romröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38329/cf_259/stekt_lax_med_potatissallad_och_romrora.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
900 g mandelpotatis
1/2 blomkål
1 knippe rädisor
3 msk smör eller margarin
200 g sugarsnap peas
2 tsk pressad citronjuice
1 kruka hackad dill
salt och peppar
Romröra
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 citron (endast det finrivna skalet)
80 g ishavsrom
För alla
Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Grönsakerna smakar ännu bättre och behåller mer näring om du ångkokar dem. Lägg blomkålen i ett durkslag och ångkoka ca 3 minuter över en gryta sjudande vatten under lock. Tillsätt rädisor och sugarsnaps. Ångkoka ytterligare någon minut.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater46.8 g
Protein35 g
Kommentarer