Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt
![Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33061/cf_259/stekt_lax_med_rostad_rotfruktsvete_och_fankalsyoghurt.jpg)
Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt är en lockande rätt för den som tycker mycket om lax och vill prova en ny variant. I detta recept blandas rotfrukternas rejäla smak med honungens och dijonsenapens mjuka drag.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
![Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33061/cf_259/stekt_lax_med_rostad_rotfruktsvete_och_fankalsyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Rotfruktsvete
3 palsternackor (3 st motsvarar ca 300 g)
4 morötter (4 st motsvarar ca 300 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl matvete
1 msk dijonsenap
rivet skal av 1/2 citron
1 ask smörgåskrasse
Fänkålsyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt (10%)
1 - 1 1/2 tsk stötta fänkålsfrön
2 tsk honung
1/2 tsk salt
För alla
Lax och rotfruksvete: Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Fänkålsyoghurt: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer