Stekt lax med skagenröra och dillpotatis
Snabblagad och enkel att göra är den stekta laxen som sedan serveras med färdig skagenröra och potatis som blandats med dill. Servera gärna den stekta laxen med grönsaker som t ex morotsstavar och tomater.
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
600 g färsk lax i bit
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron
1 förp skagenröra (à 200 g)
Till servering
morotsstavar
körsbärstomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i skagenröran.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Nä fy fan vad dlìgt
Vivi
2023-09-29