Stekt majskolv med chili, vitlök och persilja

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Stekt majskolv med chili, vitlök och persilja

Färska majskolvar med smör och salt är enkelt, gott och brukar uppskattas av stora som små. Men vill du ha mer skjuts i smakerna så lägg till chili, vitlök och persilja till smöret så får du mer vuxensmak på den här lättlagade majsen som passar fint att servera som förrätt eller tilltugg.

Stekt majskolv med chili, vitlök och persilja

Ingredienser

4 portioner
1   röd chilipeppar
1   vitlöksklyfta
1   kruka persilja
4   färska majskolvar
100 g  smör
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1335 KJ / 319 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kokta majskolvar med vitlöks- och persiljesmör
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Manchegorullad majskolv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Corn ribs
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad majskolv med parmesan och jalapeñomajonnäs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga