Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
3
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Kombinationen jordgubbar och balsamvinäger har många upptäckt är en riktig smakhöjdare. Här serveras de balsamicomarinerade jordgubbarna med stekt mozzarella och basilika i en italieninspirerad rätt. En vacker och fräsch jordgubbssallad fin som förrätt, lättlunch eller på en somrig buffé.

Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Ingredienser

4 portioner
2   mozzarella (à 125 g)
2 msk  vetemjöl
1   ägg
1 dl  panko eller ströbröd
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar
1 l  jordgubbar
2 msk  balsamvinäger
1/2   kruka basilika

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkprotein: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!!

Anna

2021-05-15

Gott. Fast mozzarellan tillförde inte jättemycket. Men andra gången de marinerade jordgubbarna med basilika i en tomatsalsadip till grillat. Det blev jättegott!!!

Pia-lena

2021-05-15

Så där tyckte vi! Kommer inte att göra det igen!

Barbro

2021-05-12

Näringsvärde per portion

Energi1421 KJ / 339 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar i vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mozzarella sticks
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladfondue med jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga