Stekt prinskorv med potatismos och tomatsallad
Stekt prinskorv med potatismos och tomatsallad är en populär husmansrätt som passar de flesta i familjen. Skala och koka potatisen, häll av vattnet, blanda med mjölk och matfett och stöt till ett fluffigt mos. Korvarna steker du i en varm stekpanna och serverar tillsammans med moset och syrlig tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tomatsallad
1/2 kruka persilja
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
4 tomater
1/2 påse salladsmix (à 225 g)
Prinskorv
480 g prinskorv
1 msk olja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2789 KJ / 666 kCal
Fett39.6 g
Kolhydrater51.7 g
Protein19.5 g
Kommentarer