Stekt regnbågslax med pumpapesto
Stekt regnsbågslax med en spännande pumpapesto som tillbehör. Peston tillreds genom att mixa bland annat vitlök, pumpafrö, basilika och olivolja till en krämig blandning. Laxen sauteras tills den fått en fin gyllenbrun och krispig yta. Avnjut tillsammans med peston och pumpasallad vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
4 portioner
Pumpasallad
1/2 butternutpumpa
450 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 citron
1 rödlök
1 msk olivolja
150 g sockerärtor
Pumpapesto
1 vitlöksklyfta
3 msk pumpafrö
1 kruka basilika
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 dl parmesanflarn
Lax
4 port regnbågslax (à 125 g)
1 tsk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Marinera laxen med lite salt och socker innan tillagning. En snabbgravning som passar utmärkt till pumpan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett41 g
Salt0.43 g
Kolhydrater32 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det finns ingen fisk som heter regnbågslax.
Tim
2017-11-09