Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis
Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis är en god och mättande rätt med många läckra ingredienser! Den krämiga bearnaisesåsen gör du av bland annat schalottenlök, dragon, smetana och vitvinsvinäger och serverar med biff, bönor och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
2 portioner
Klyftpotatis
475 g förkokt klyftpotatis
Smetanabearnaise
2 schalottenlökar
1 kruka dragon
2 msk vitvinsvinäger
1 dl smetana
salt och peppar
150 g haricots verts (bönor)
ca 280 g ryggbiff
1 tsk olja
1/2 påse machésallad (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2473 KJ / 591 kCal
Fett26.8 g
Kolhydrater45.1 g
Protein37.4 g
Kommentarer