Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

En fiskmacka som heter duga! Perfekt lunchmacka eller en lättare middag blir den här gyllene torskfilén med ärtpesto som serveras på smörstekt surdegsbröd. Ärtpeston går dessutom bra att spara i kylen i upp till två veckor.

Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

Ingredienser

4 portioner

Fisk

4   frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
neutral rapsolja
smör
4   tjocka skivor surdegsbröd

Ärtpesto

100 g  frysta broccolibuketter
200 g  frysta ärtor (gärna Ebba-ärtor)
50 g  rostade solrosfrön eller cashewnötter
ca 50 g  basilika eller ruccola
1 dl  riven parmesan
3/4 dl  olivolja
3 - 4 msk  kokvatten
3 - 4   droppar grön tabasco
salt och peppar

Till servering

grönsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmensan mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: vissa äggallergiker kan vara känsliga mot lysozym, kontrollera parmesanen.

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Ärtpeston håller sig ca 14 dagar i kylen. Blanda med kokt pasta eller ris. Jättejättegott!”

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Verkar jättegott! Ska bli spännande att pröva.

Gullvi

2015-02-24

Näringsvärde per portion

Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett32 g
Salt1.4 g
Kolhydrater38 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig fisk med gräddiga ärtor
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärtrisotto med blomkålssallad
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vardagspaella med lax, fänkål, chorizo och räkor
Betyg 3.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon
Betyg 3.2 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga