Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast
![Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_109150/cf_259/stekt_ryggfilé_av_alaska_pollock_med_artpesto_pa_surdegstoast.jpg)
En fiskmacka som heter duga! Perfekt lunchmacka eller en lättare middag blir den här gyllene torskfilén med ärtpesto som serveras på smörstekt surdegsbröd. Ärtpeston går dessutom bra att spara i kylen i upp till två veckor.
![Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_109150/cf_259/stekt_ryggfilé_av_alaska_pollock_med_artpesto_pa_surdegstoast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Fisk
4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
neutral rapsolja
smör
4 tjocka skivor surdegsbröd
Ärtpesto
100 g frysta broccolibuketter
200 g frysta ärtor (gärna Ebba-ärtor)
50 g rostade solrosfrön eller cashewnötter
ca 50 g basilika eller ruccola
1 dl riven parmesan
3/4 dl olivolja
3 - 4 msk kokvatten
3 - 4 droppar grön tabasco
salt och peppar
Till servering
grönsallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmensan mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: vissa äggallergiker kan vara känsliga mot lysozym, kontrollera parmesanen.
Gör så här
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
Tips
Kocken Tina Nordström tipsar: ”Ärtpeston håller sig ca 14 dagar i kylen. Blanda med kokt pasta eller ris. Jättejättegott!”
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett32 g
Salt1.4 g
Kolhydrater38 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Verkar jättegott! Ska bli spännande att pröva.
Gullvi
2015-02-24