Stekt salt sill med lök och potatissallad
![Stekt salt sill med lök och potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14613/cf_259/stekt_salt_sill_med_lok_och_potatissallad.jpg)
Stekt salt sill med lök och potatissallad är ett sommarfräscht och gott recept. Sillens salta smak är perfekt tillsammans med krämig potatissallad och en klick gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
![Stekt salt sill med lök och potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14613/cf_259/stekt_salt_sill_med_lok_och_potatissallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g små potatisar
2 gula lökar
2 msk smör
salt och peppar
100 g haricots verts (bönor) (gröna bönor)
4 - 6 salladslökar
1 - 2 msk olivolja
1/2 dl grovhackad dill
6 - 8 urvattnade salta sillfiléer
1 - 1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 msk smör
2 dl gräddfil
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt rågmjölet mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt margarin eller olja istället för smört. Byt gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
gott gott
Barbro
2015-04-17