Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter
![Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70946/cf_259/stekt_stromming_med_jordartskockspuré_och_krispiga_rotfrukter.jpg)
Finns det något godare än krispigt stekt strömming? Här vänds strömmingsfiléerna i gräddfil och senap innan de paneras i rågmjöl. Knapriga rotisar och en len puré på jordärtskocka matchar strömmingen perfekt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
![Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70946/cf_259/stekt_stromming_med_jordartskockspuré_och_krispiga_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Jordärtskockspuré
1 kg jordärtskockor
färskpressad juice från 1/2 citron
5 dl mellanmjölk (1,5 %)
3 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Krispiga rotfrukter
2 morötter
1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar ca 300 g)
färskpressad juice från 1/2 citron
2 msk finhackad dill
1 msk finriven pepparrot
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Strömming
16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 600 g)
1 1/2 dl gräddfil
3 msk grov skånsk senap
2 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: panera fisken med t ex glutenfritt ströbröd i stället för rågmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och gräddfil. Stek i laktosfritt smör eller använd olja.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Stek i mjölkfritt matfett eller använd olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer