Stekt strömming med kapris, oliver och persilja
![Stekt strömming med kapris, oliver och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_221344/cf_259/stekt_stromming_med_kapris__oliver_och_persilja.jpg)
Stekta strömmingsfiléer med en spännande dressing gjord med en god olivolja, lök, oliver och kapris. Panera filéerna med polenta och stek dem frasiga i smör. Stekt strömming när den är som bäst.
![Stekt strömming med kapris, oliver och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_221344/cf_259/stekt_stromming_med_kapris__oliver_och_persilja.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g fileér av strömmingsflundror
1 1/2 dl polenta
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rödlök
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 kruka persilja
2 msk kapris
2 msk kaprisspad
1 1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 msk smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Om det blir dressing över så är den god att blanda med potatis och servera till fisk eller kyckling.
Har du lagat receptet?
Kommentarer