Stekt strömming med potatisplättar
Välkommen hem! En rätt att bli glad över. Spröda stekta strömmingsfiléer smaksatta med fänkål, dillfrön och havssalt. Servera med de gyllenbruna plättarna av potatis och gärna en tomatsallad till.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006
Ingredienser
4 portioner
24 sill-/ strömmingsfiléer
Kryddmarinad
1 - 1 1/2 tsk havssalt
3 tsk fänkålsfrön
3 tsk dillfrön
2 - 2 1/2 tsk rosépeppar
Potatisplättar
800 g kokt potatis
1 dl kokvatten från potatisen
1/2 dl grädde
1 äggula
4/5 tsk salt
1 krm peppar
1/2 rödlök
1 dl finhackad persilja
rapsolja till stekning
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer