Stekt strömming med wasabilök och rotmos
En klassisk måltid med modern touch finner du i detta recept på stekt strömming med wasabilök och rotmos. Fyll strömming med den smakrika lökröran och lägg tillaga dem mellan två panerade flundror. Servera fisken med rotmos och hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
500 g kålrot
700 g mjölig potatis
flytande margarin till stekning
salt och peppar
500 g strömmingsfilé
2 gula lökar
2 tsk wasabi (på tub)
2 msk majonnäs
ströbröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer