Stekt torsk med dillsås och ärter

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
0
Stekt torsk med dillsås och ärter

En klassiker som stekt torsk med dillsås, ärter och potatis går oftast hem hos hela familjen. Såsen blandas lätt ihop och blir underbart smakrik tack vare den färska dillen. Potatisen och ärterna sköter sig själva, medans du steker fisken i oljan. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018

Stekt torsk med dillsås och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Sås

1   ask färsk dill (à 20 g)
1 dl  lätt crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
salt
peppar

Grönsaker

250 g  små ärtor

Torsk

ca 600 g  torskfilé
1 msk  olja

För alla

Fri från gluten.
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Vänd gärna torsken i lite mjöl innan den steks.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2115 KJ / 504 kCal
Fett18 g
Salt2.5 g
Kolhydrater47 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med ärter och dill
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt torsk med remoulad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk i dillsås
Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Havets wallenbergare
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga